• +Cégértékelés

  Egy cég értékesítése vagy megvásárlása előtt mindkét félnek tisztában kell lennie az adott vállalat értékével.

  Az eladók sok esetben érzelmi alapon értékelik vállalkozásukat. Hajlamosak pénzt, időt és energiát fektetni cégük értékesítésébe, ám a tranzakció végül kudarcba fullad, amikor azzal szembesülnek, hogy a piac nem hajlandó megfizetni az általuk elvárt árat. A független értékelés jelentősen csökkentheti ennek kockázatát. Amennyiben a tényleges cégérték távol esik az eladó elképzeléseitől, érdemes a cégértékesítést későbbre halasztani.

  A vevők gyakran számos céltársaság közül választhatnak. Nem lenne hatékony sok cég értékelésének költségét viselni, mely kiadás esetleg meghaladná a cégvásárlás potenciális nyereségét. Azonban ha sikerül néhány céltársaságra szűkíteni a kört, érdemes független szakértői értékelést kérni, különösen a szinergiák felmérésére. Ezzel idő és pénz takarítható meg, főleg akkor, ha többen licitálnak az adott cégre, és az ajánlat benyújtása határidőhöz kötött.

  +Az átvilágítás lebonyolítása

  Az IM&A és az M&A Worldwide hálózata együttműködik tapasztalt helyi könyvvizsgálókkal és ügyvédi irodákkal a pénzügyi és jogi átvilágítás keretében. Igény esetén az IM&A a vevő állandó könyvvizsgálójával és ügyvédjével közösen vesz részt az átvilágítási folyamatban.

  +Adatszoba-szolgáltatás

  Az IM&A-nak komoly tapasztalata van a fizikai és a virtuális adatszoba-szolgáltatás biztosításában. Határokon átnyúló ügyletek esetén általában a virtuális adatszoba a hatékonyabb megoldás, mivel ez esetben nem szükséges az átvilágítók utaztatása.

  +Cégértéknövelés

  Egy vállalat értékesítése előtt különösen fontos, hogy a céget vonzóvá tegyük a potenciális befektetők számára. A befektetők többnyire hozzáértő menedzsmentet, magas árbevétel- és eredménymutatókat keresnek, de nem kedvelik a bonyolult cégstruktúrákat és foglalkoztatási rendszereket.

  Az eladási folyamat előkészítése rendszerint magában foglalja a tulajdonosi és menedzsment szerepek szétválasztását, ami biztosítja a vállalat továbbélését a tulajdonosváltás után. A bonyolult cégstruktúrákat érdemes leegyszerűsíteni, például a tevékenységek egy cégbe szervezésével vagy holding vállalat létrehozásával, amely a cégcsoport valamennyi tagjának tulajdonosa és egyetlen szerződés keretében átadható.