• Nehéz helyzetbe került vállalkozások esetén a tulajdonosok gyakran választják a csődeljárást, azon belül is a felszámolást. Ez esetben javasolt egy külső, független szakértő véleményének kikérése, hogy kiderüljön, lehetséges-e még a vállalat megmentése.

    Az IM&A számos olyan befektetési alappal tart fenn kapcsolatot, amelyek nehéz helyzetbe került vállalatokba történő befektetésre specializálódtak. Ezek gyakran fizetnek az eszközértéknél magasabb árat a fizetésképtelenség szélére sodródott cégeknek, ugyanakkor lehetővé teszik az alkalmazottak megtartását, akikért a tulajdonosok a legtöbb esetben felelősséget éreznek. A megfelelő ajánlat kiválasztásánál fontos szerepe van a vevő jövőbeni terveinek, mert az IM&A csak olyan vevőjelöltekkel tárgyal, akiknek elsődleges célja a cég továbbműködtetése, és nem az eszközök értékesítése utáni felszámolása.

    Az IM&A az 1 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező, nehéz helyzetben lévő cégek értékesítésében, befektetők keresésében és átstrukturálásában vesz részt.