• +Megvalósíthatósági tanulmány

  Egy külső, független szakértő által végzett elemzés, mely a szinergiákra és az akvizíciónak a vevő szervezetére gyakorolt hatására koncentrál, jelentős megtakarításokat eredményezhet, valamint esetleges veszteségektől mentheti meg a befektetőt, mielőtt az vételi ajánlatot tenne a céltársaságra. Az értékteremtés az M&A tranzakciók legfontosabb motivációja.

  +Tőkeemelés

  A cégek tulajdonosai gyakran nem tudják belső forrásból finanszírozni a növekedést, így arra kényszerülnek, hogy eladják vállalkozásukat, hogy versenyképesek maradhassanak a piacon. Az IM&A családi és befektetési alapokkal működik együtt, melyek révén alternatív tőkeforrásokat kínál, így téve lehetővé a cég megtartását a hosszú távú célok finanszírozása mellett.

  +Szerkezetátalakítás

  Az IM&A külső tanácsadóként segíti a nehéz helyzetbe került vállalatokat. Megoldás lehet a nem alaptevékenységhez kapcsolódó üzletágak vagy eszközök eladása, vagy a tőkeemelés. A megfelelő tervezés segít elkerülni a stressz okozta nyomás alatt hozott elhamarkodott döntéseket, melyek csak tovább növelnék az addigi veszteségeket.

  +Céltársaságlista és kiválasztás

  Az IM&A-nak és az M&A Worldwide hálózatnak számos olyan adatbázishoz van hozzáférése, mely az eladásra kínált cégeket tartalmazza. Az IM&A a céltársaság kiválasztásánál gyakran indul ki ezekből a listákból, a kiválasztott iparágra és országra szűkítve azt. Ezt követően a kiszűrt cégeket megvizsgálja és elemzi az internet és a szociális háló segítségével. A céltársaságokat tartalmazó lista és a kiválasztás, mint szolgáltatás, akkor áll ügyfeleink rendelkezésére, ha az IM&A-t a tranzakcióhoz kapcsolódó teljes körű tanácsadással bízzák meg.

  +Adóoptimalizáció és adómegfelelés

  Bár a multinacionális vállalatok folyamatosan keresik az adókönnyítéseket és a kiskapukat, egyre nehezebb megfelelni az adószabályoknak egyszerre minden jogrendszerben. Az adóhatóságok folyamatosan fejlesztik együttműködésüket, és ma már a bankoknak is számos nemzetközi jelentési kötelezettségük van, különösen a multinacionális befektetőket illetően. Bármely ügylet esetén az IM&A az adókötelezettség optimalizálására törekszik, a fennálló jogszabályok betartásával, figyelembe véve a részt vevő országok adótörvényeit.